În acest an, locuitorii satelor comunei Tănătarii Noi și Ursoaia Nouă, raionul Căușeni, au ridicat un crucifix la răscrucea dintre cele două sate. S-a implicat o parte bună din cetățeni, care au adunat în acest sens 22.000 mii de lei. Acești bani însă nu au fost suficienți pentru a duce la bun sfârșit proiectul.

Tinerii cu inițiativă din localitate au semnalat că spațiul din jurul crucifixului este lasă de izbeliște, astfel că și-au manifestat dorința să facă mai curată zona și să caute soluții pentru a finaliza ceea ce nu au reușit cei maturi: să construiască un gărduț, să instaleze sistem de iluminat și să sădească arbori și arbuști.

Pentru identificarea de soluții, tinerii au mers la primărie unde au discutat cu primara Veronica Cernețchi. Dânsa a apreciat interesul și dorința tinerei generații de a face schimbări în comunitate, că nu este indiferentă față de ceea ce se întâmplă în sat.

„Chestiunea respectivă va fi inclusă pe agenda autorităților locale și va fi discutată de aleșii locali. Sperăm să fie găsită o soluție, astfel ca până la sfârșitul anului 2022 sau la începutul anului 2023 să fie rezolvată problema”, a promis Veronica Cernețchi.

La rândul lor, tinerii au promis să mențină curățenia și ordinea în jurul crucifixului, să se implice la sădirea pomilor.

Iana Melega,
corespondentă comunitară la Tănătarii Noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.