Peste 250 de elevi și eleve care își fac studiile la Gimnaziul din satul Cazaclia, raionul Ceadîr-Lunga, și personalul didactic vor beneficia de condiții sanitare moderne începând cu anul viitor.

Guvernul României a alocat 50 mii de euro prin intermediul RoAid – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României, iar Executivul UTA Găgăuzia – 50 de mii de dolari. Contribuția PNUD este de aproximativ 15 mii de dolari.

Instituția de învățământ care va beneficia de investiții în sanitație a fost selectată în parteneriat cu Executivul UTA Găgăuzia. Până acum, toaleta gimnaziului era situată în curte.

Datorită susținerii proiectului, va fi construită o mini-stație de epurare. Vor fi efectuate lucrări de canalizare și instalare de țevi, precum și de construcție a blocurilor sanitare în interiorul instituției. Blocurile vor fi adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

Asigurarea normelor de igienă este posibilă datorită susținerii oferite prin intermediul proiectului PNUD „Sporirea calității învățământului cu ajutorul transformării digitale și a amenajării spațiilor din instituțiile de învățământ: proiect-pilot în UTA Găgăuzia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.