Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor”, destinată elevilor, a ajuns la cea de a IV-a ediție și este organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM) în cadrul proiectului „Învață! Dă sens banilor”.

Acțiunea va fi organizată la 28 octombrie și e destinată elevilor și studenților interesați de subiectul financiar și avantajele pe care le oferă cunoașterea acestuia într-o lume modernă.

Călătoria va începe în sala de expoziții a Băncii Naționale, în care vizitatorii vor putea admira colecția de monede comemorative și jubiliare emise de aceasta, dar și monede ale altor țări. Excursioniștii vor afla istoria leului moldovenesc și cum ajung banii în economie, apoi vor urmări o prezentare despre semnele de siguranță ale monedei noastre naționale.

În continuare, fiecare grup va merge la o bancă  licențiată pentru a cunoaște ce reprezintă și cum funcționează aceasta, de ce are nevoie de o bancă un cetățean sau economia. Pe parcursul vizitei vor fi simulate situații în care tinerii vor trebui să ia decizii financiare la fel ca și maturii, pentru o gestionare mai bună a banilor proprii.

Evenimentul va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii marcate în fiecare an la 31 octombrie.

Solicitările pot fi transmise la BNM până pe 26 octombrie, ora 16.00.

Proiectul „Învață! Dă sens banilor” a fost lansat de BNM și Centrul „Expert-Grup” în luna martie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.