Sediul unui nou Centrul Municipal de Tineret Chișinău, amplasat în sectorul Centru, a fost inaugurat de Primăria Chișinău. Acesta este amplasat pe adresa: str. Mitropolit Varlaam 90 și va fi sediul central al instituției.

„Tinerii din centrele noastre de tineret sunt un exemplu pentru toată ţara, sunt cei mai buni, astfel că împreună reuşim să realizăm proiecte frumoase. Ne propunem să deschidem hub-uri, acceleratoare de idei, laboratoare etc. Iar de la tineri se cere să-și organizeze eficient energia pe care o au și să fie exemplu pentru semeni”, a spus la ceremonia de deschidere a centrului, Ion Ceban, primarul de Chișinău.

Primarul a mulțumit  partenerilor externi, UNICEF Moldova și Centrul de resurse și informare „Pro Bono”, cu implicarea cărora au fost realizate mai multe proiecte pentru tinerii din Chișinău.

Centrele de Tineret din Chișinău reprezintă spații prietenoase pentru tinerii din capitală cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, unde aceștia pot beneficia gratuit de diverse servicii care să le dezvolte abilitățile și competențele necesare pentru viață.

Tinerii se pot implica în activități de voluntariat, pot beneficia de consiliere psihologică gratuită și petrece timpul liber alături de semeni, precum și să se implice în activitățile APL.

De la începutul anului curent, Centrelor de tineret din Chișinău au fost frecventate de peste 14.000, iar din luna aprilie, a. c., cu suportul partenerilor UNICEF Moldova şi Centrul de Informare și Resurse PRO BONO, în activitățile centrelor de profil din capitală sunt implicați și tinerii refugiați din Ucraina.

În prezent, municipiul Chișinău are Centre pentru tineri în sectoarele: Centru, Ciocana, Râșcani și Buiucani, iar la Botanica sunt desfășurate lucrări de reparație.

Alocațiile din bugetul municipal pentru activitățile de tineret a fost majorate: de la 2,5 mil. de lei în anul 2020, la 20 de mil. de lei în 2022, pentru programe, proiecte și deschiderea centrelor destinate tinerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.