Un centru de excelență în domeniul IT „Tekwill” a fost deschis și la Taraclia, în incinta Universității „Grigore Țamblac”.

Acesta își propune să devină o platformă care să asigure mai multe oportunități de dezvoltare a sectorului IT în regiune. Centrul va dezvolta mai multe inițiative – cursuri de instruire, evenimente dedicate și programe de încurajare a antreprenoriatului bazat pe inovații.

Odată cu lansarea centrului, vor fi create mai multe oportunități de dezvoltare pentru toți cei din comunitate – profesori, elevi, studenți, freelanceri, antreprenori etc.

Mai multe programe Tekwill sunt deja implementate în regiune, precum: Women in online work, Tekwill în fiecare școală, Tekwill Academy, Tekwill Academy Kids și altele. Tot aici, în luna iunie, a fost deschisă o școală de vară, unde elevii au avut posibilitatea să obțină cunoștințe noi în domeniul IT.

Proiectul reprezintă un parteneriat dintre ATIC și Universitatea „Grigore Țamblac”.

Centrul de Excelență TIC „Tekwill Taraclia” este creat după modelul „Tekwill” din Chișinău, fiind parte a angajamentului de extindere a rețelei la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.