Localitățile din raioanele Leova, Strășeni și Edineț vor avea servicii publice locale mai bune, o infrastructură socială și economică, accesibilă bărbaților și femeilor, oportunități de afaceri și locuri de muncă și o dezvoltare locală accelerată prin participarea activă a comunităților.

Cele trei regiuni sunt beneficiare ale Programului „EU4Moldova: Comunități Locale”, care s-a lansat astăzi odată cu organizarea primei ședințe a Comitetului de Supraveghere.

Cu un buget total de 27,4 milioane de euro, programul este așteptat să-și atingă obiectivele până în decembrie 2025.

foto: gov.md

„EU4Moldova: Comunități Locale” este implementat alături de mai multe instituții guvernamentale, reprezentanți ai sectorului de afaceri și ai societății civile. Cancelaria de Stat a R. Moldova este principalul partener politic al programului.

Programul „EU4Moldova: Comunități Locale” își propune să îmbunătățească calitatea vieții și să atenueze consecințele economice și sociale ale crizelor care afectează Moldova și, în special, comunitățile din mediul rural.

Programul este o inițiativă a Echipei Europa, finanțată și implementată de către Uniunea Europeană, Germania, Austria și Polonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.