Acum trei, o echipă de voluntari din localitatea Măcărești, raionul Ungheni, au plantat pe un teren afectat de alunecări de pământ circa o sută de copaci, dar în timp au prins rădăcină doar zece. Tinerii însă nu se dau bătuți, hotărându-se să organizeze repetat o replantare.

Ne propunem ca acest teren să fie, totuși, protejat de alunecări, spun tinerii voluntari.

Tinerii au mers la autoritățile locale pentru a discuta cu primarul interimar Alexandru Șișcanu și a-i cere ajutorul. Primarul susține inițiativa grupului și este de acord să le ofere suportul necesar.

„Noi o să vă ajutăm cu transport, apă și material săditor”, a spus edilul.

Primăria Măcărești urmează să facă un demers către Agenția de Mediu pentru a solicita material săditor.

Primarul laudă tinerii cu inițiativă.

„Este un lucru foarte ceea ce au propus tinerii noștri. În localitate trebuie să avem spații, pentru că așa vom avea un mediu mai bun și un sat mai verde”, a spus Alexandru Șișcanu.

Iulia Iachimovschi este o voluntară, care participase la plantarea copacilor acum trei ani. Și de această dată, spune ea, este gata să vină în ajutorul tinerilor.

La Măcărești sunt omeni cărora le pasă de localitatea lor. Ei vor să o vadă mai frumoasă și mai amenajată. De vreme ce există inițiativă, susținerea necesară din partea autorităților, în scurt timp vor fi plantați alți zeci de copaci, care vor face comuna mai verde, deci mai sănătoasă din punct de vedere ecologic.

Nicoleta MANCIU,
corespondentă comunitară în s. Măcărești, Ungheni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.