Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași. Implementarea proiectului va oferi acces la apă potabilă din sursă sigură pentru circa 170 mii de cetățeni din localitățile raioanelor Strășeni și Călărași, precum și prestarea serviciilor calitative de aprovizionare cu apă.

Proiectul prevede construcția în prima fază a apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași. Acesta va asigura transportul apei potabile către orașele Strășeni și Călărași, pe o lungime de circa 53 km, cu infrastructura conexă.

La prima fază, proiectul are acoperire financiară din partea Guvernului Federal German, prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW, sub formă de grant în valoare de 15 milioane de euro, iar contribuția Guvernului de la Chișinău este echivalentul sumei de 1.6 milioane de euro.

Fazele a doua și a treia ale proiectului vizează extinderea rețelelor de alimentare cu apă în localitățile raioanelor Strășeni și Călărași.

Proiectul este implementat de către ADR Centru, iar în acest scop au fost semnate și ratificate acordurile de finanțare dintre Moldova și Banca Germană pentru Dezvoltare KfW, în valoare totală de 25 milioane de euro. Contribuția obligatorie a FNDRL este de 2,6 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.