Cele mai inovative proiecte de bune practici din 38 de comunități din R. Moldova urmează să fie vizitate în următoarea perioadă pentru a vedea pe viu modalitatea de implementare a istoriilor de succes.

Localitățile respective au fost selectate recent, de către membrii Grupului Coordonator al Programului Bunelor Practici, implementate de IDIS „Viitorul” cu suportul Consiliului Europei.

În cadrul competiției din acest an participă 84 dintre cele mai inovative bune practici, implementate de 57 de comunități locale din Moldova în perioada 2020-2022.

Zona de Centru rămâne a fi cea mai activă. Prin urmare, din Centru au fost depuse 48 de bune practici din 31 comunități, din regiunea de Sud – 23 bune practici din 17 comunități, iar 13 bune practici din nouă comunități au fost depuse din regiunea de Nord a republicii.

După ce vor fi vizitate, comunitățile vor organiza zilele ușilor deschise, iar cele mai bune exemple de bună practică vor fi incluse într-o Antologie a bunelor practici și vor fi premiate în cadrul unei ceremonii festive, la finele anului 2022.

IDIS „Viitorul” menționează că printre bunele practici cu care se mândresc localitățile din țară poate fi menționată moara de vânt din satul Gaidar, restaurată cu suportul Uniunii Europene, primul traseu turistic marcat din Moldova „Nisporeni – Dealul Bălănești”, sistemul modern de iluminare stradală dirijat online din orașul Călărași, cea mai mare piață transfrontalieră din sudul Moldovei, deschisă șapte zile din șapte în satul Slobozia Mare din raionul Cahul, noul sistemul de canalizare cu o lungime totală de aproximativ 21,2 km pentru cei 5.500 de locuitori ai orașului Cantemir etc.

Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova a fost lansat în anul 2005, cu suportul Consiliului Europei și implementat de către IDIS „Viitorul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.