De Ziua Independenței R. Moldova, pe 27 august, în Chișinău și în localități din țară vor fi organizate mai multe evenimente culturale.

La Chișinău, programul manifestărilor va începe la ora 8:30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței R. Moldova”.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.

Spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!” va cuprinde și uvertura „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”.

Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale. Seara, cu începere la ora 19.00, pe scena din centrul capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.