Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat despre decizia Guvernului cu privire la desfacerea contractul de parteneriat public-privat de modernizare a autogărilor. Acordul a fost rezoluționat pe motivul neprezentării garanției de bună execuție și neîndeplinirii planului de investiții asumat.

APP a menționat că, în luna mai, antreprenorul a fost notificat să remedieze situația în termen de 90 zile, fapt care nu a fost realizat.

Timp de o lună, partenerul privat urmează să transmită toate activele preluate în decembrie 2018 de la ÎS Gările și Stațiile Auto „în bună stare, funcţionale şi libere de orice sarcină sau obligaţie”.

Legislația în domeniu prevede că în cazul încetării parteneriatului public-privat, partenerul privat este obligat să asigure continuitatea activității sau prestării serviciilor până la preluarea acestora de către partenerul public.

APP precizează că a fost examinat și planul de acțiuni de preluare a activelor de către stat.

Contractul de concesiune a autogărilor a fost semnat pe 17 decembrie 2018 cu SRL Gările Auto Moderne, pe un termen de 25 de ani. Conform contractului, partenerul privat s-a obligat să modernizeze în cel mult trei ani 30 de gări și stații auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.