PNUD Moldova a lansat un proiect care va contribui la fortificarea capacității autorităților R. Moldova de a gestiona în mod durabil bazinul râului Nistru la nivel național și transfrontalier.

Proiectul va fi realizat în perioada 2022-2027 cu asistența financiară a Suediei, care a acordat peste 1,8 milioane de dolari.

Proiectul își propune să îmbunătățească condițiile sociale, economice și de mediu din districtul hidrografic Nistru prin gestionarea eficientă a resurselor de apă.

Va fi îmbunătățit cadrul de reglementare și va fi elaborat un plan pentru managementul durabil al bazinului râului Nistru. Va fi oferit sprijin continuu pentru consolidarea capacităților autorităților naționale responsabile de gestionarea resurselor de apă, precum și a reprezentanților R. Moldova în cadrul organismelor comune moldo-ucrainene responsabile de gestionarea transfrontalieră a râului Nistru.

„Acest nou proiect își propune să sprijine în continuare autoritățile R. Moldova în managementul durabil al râului Nistru, coloana vertebrală a alimentării cu apă a țării, care asigură 70% din consumul acestuia”, a afirmat Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în Moldova.

Un studiu realizat anterior a stabilit că după construcția Complexului Hidroenergetic Nistrean biodiversitatea râului Nistru s-a schimbat simțitor: au dispărut mai multe specii de pești, a fost distrusă parțial flora și a crescut nivelul de transparență a apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.