Președinta Maia Sandu și-a reafirmat, la Summitul „Platforma Crimeea”, susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

Președinta Maia Sandu, a participat astăzi, în regim online, alături de mai mulți șefi de state și guverne, la cea de-a doua ediție a Summitului „Platforma Crimeea”, organizat de administrația de la Kiev.

Șefa statului și-a exprimat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a reafirmat sprijinul R. Moldova pentru țara vecină, aflată în război.

Cele mai importante declarații ale Maiei Sandu:

  • Rusia a declanșat un război împotriva Ucrainei, care a adus suferințe de neimaginat poporului ucrainean și a subminat ordinea internațională bazată pe norme.
  • Suntem o țară pașnică și un popor pașnic, cu un angajament ferm pentru o lume în care principiile fundamentale ale dreptului internațional sunt respectate și protejate. Dar nu putem construi o securitate regională stabilă într-o lume fără reguli.
  • Procesul de aderare (la UE) va fi lung și va necesita eforturi susținute, dar suntem dedicați și hotărâți să urmăm această cale. Nu vom rămâne slabi, divizați, indeciși, în zona gri.
  • Moldova nu tolerează nedreptatea. Încă de la început, Moldova s-a alăturat comunității internaționale în condamnarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a cerut încetarea agresiunii.
  • Am primit și vom primi cu brațele deschise ucrainenii care au fost nevoiți să-și părăsească casele. Vom ajuta, în continuare, oricare ar fi problemele umanitare care pot apărea pe parcurs și, atât cât vom putea, vom ajuta cât mai mulți oameni, care au nevoie de protecție și adăpost.
  • Felicit poporul ucrainean cu a 31-a Zi a Independenței, pe care o întâlniți luptând pentru independență, pentru existența ca națiune suverană.
  • Moldova reiterează încă o dată sprijinul său ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, incluzând Crimeea.
  • Ucraina ne protejează astăzi. Ucraina protejează lumea liberă. Слава Україні!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.