Tronsonul de cale ferată Basarabeasca – Berezino a fost dat astăzi în exploatare, după 25 de ani în care acesta nu a fost funcțional.

Redeschiderea segmentului de cale ferată va permite Moldovei să exporte și să importe mărfuri pe cale feroviară prin portul dunărean Ismail, din Ucraina.

Redeschiderea tronsonului va permite transportarea zilnică a aproximativ 12 mii tone de marfă, fiind redusă semnificativ aglomerația din portul Reni. Astăzi de pe peronul gării feroviare din Chișinău a pornit primul tren marfar, format din 24 de semivagoare încărcate cu articole din metal, cu destinația Galați. Prin intermediul segmentului de cale ferată reabilitat, Ucraina va putea exporta mărfuri în Moldova și în țările UE.

Lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Basarabeasca-Berezino au fost lansate în iunie curent. Acest segment feroviar a fost demontat, pe teritoriul Ucrainei, în anul 1997. Construcția tronsonului a fost efectuată pe o lungime de aproximativ 23 de km. Din aceștia, 1,2 km de cale ferată au fost construiți pe teritoriul Moldovei. Pentru reconstrucția segmentului feroviar din R. Moldova, Calea Ferată din Moldova a alocat peste un milion de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.