Agenția de Stat pentru Protecția Moralității, din subordinea Ministerului Culturii, va fi lichidată. Unul dintre motive care au determinat Guvernul să ia această decizie e faptul că Agenția nu a atins niciun obiectiv din cele propuse.

Agenția pentru Protecția Moralității trebuie să asigure  protejarea culturii și moralității prin contracararea tendințelor de propagare a pornografiei, sadismului și cultului violenței în lucrările de artă, literatură și mass-media. Agenția este abilitată să acorde autorizații în baza expertizei preventive pentru persoanele juridice sau fizice, care prestează servicii de difuzare a producției editoriale, a casetelor video și audio cu caracter erotic, dar și pentru cei care prezintă programe distractive cu elemente de striptease în localuri publice sau care dețin „sexshop”-uri.

Întrucât, după înființarea Agenției, nu au fost operate modificările corespunzătoare în legile și normele complementare, realizarea obiectivelor instituției a fost contrară legislației.

În locul Agenției pentru Protecția Moralității, Direcția Arte și Industrii Creative a își va intensifica activitatea pe segmentul moralității.

Pentru anul 2022, Agenția pentru Protecția Moralității a avut un buget de aproape 960 de mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.