Soiul RUBIN, selecționat și dezvoltat de Pepiniera Voinești din R. Moldova, în colaborare cu Patru Agro (România), a fost omologat și înregistrat în Catalogul Soiurilor de Plante din România

Omologarea noului soi de nuci este în curs și în R. Moldova. Se estimează că procedurile de omologare și introducere în Catalog se va produce la începutul anului 2023.

„Este o noutate excelentă, în primul rând pentru nucicultorii din România, dar și pentru cei din alte țări membre ale Uniunii Europene, dat fiind mecanismul de recunoaștere reciprocă a oricărui soi de cultură omologat în orice țară UE”, a anunțat Pepiniera Voinești, precizând că „Rubin” este „un soi deosebit”.

Certificat privind înregistrarea soiului de nuci „Rubin” a fost emis pe numele lui Oleg Târșână.

Pepiniera Voinești activează din 1989. Producția anuală constituie circa 70.000 pomi altoiți de nuc și un sfert de milion de portaltoi de nuc din care o parte este exportată în Franța către pepiniere franceze. Pomii de la Pepiniera Voinești sunt plantați în mare parte în Moldova, România, Ucraina, restul fiind exportați în țări membre ale UE și din spațiul CSI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.