Circa 17 mil. de lei – acestea sunt pagubele cauzate de ploaia torențială și vântul puternic din seara zilei de 9 august din Capitală, potrivit estimărilor preliminare ale Primăriei Chișinău.

Cele mai mari pagube provocate de intemperii revin pe domeniul educație – 12,5 mil. de lei, mai multe instituții fiind afectate de căderi de copaci. În sectoarele Râșcani și Ciocana, au avut de suferit o serie de instituții sociale, fiind estimate pagube de până la 3 mil. de lei. Cel mai afectate sunt spațiile publice din str. N. Dimo, str. Braniștii, str. A. Saharov, str. A. Russo, str. Kiev ș.a.

Comisia pentru Situații Excepționale Chișinău a dispus, miercuri, alocarea din sursele Fondului de Rezervă a sumei de 2,5 milioane de lei, la prima etapă. Consiliul Municipal se va convoca în ședință pentru a aproba modificări la buget în vederea alocării de surse suplimentare.

În urma ploilor au fost doborâți 56 de piloni, dintre care 13 au fost restabiliți. Estimativ, 585 de copaci au fost doborâți, dintre care au fost evacuați 122 de arbori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.