În regiunea de sud, la Cahul, 165 de fete și băieți și-au primit, recent, diplomele de absolvire a cursurilor de robotică și programare, organizate de „EU4Moldova: Startup City Cahul”, în parteneriat cu „Tekwill Academy Kids”. În cadrul evenimentului a fost anunțată și lansarea unei noi ediții, care va avea loc în toamnă, într-un format extins.

În cadrul cursului „Young Mechanic”, copiii studiază elemente de mecanică, construiesc dispozitive nemotorizate care lucrează datorită forței gravitaționale sau energiei eoliene și descoperă mecanismele în baza cărora funcționează diverse obiecte.

În cadrul cursului „Milo” copiii au putut crea propriul robot.

Programul cuprinde patru cursuri de Robotică și Programare, precum și ateliere STEAM, în cadrul cărora copiii efectuează diferite experimente și explorează fenomenele naturii. Inițiativa este implementată de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.

Cursurile tech pentru copii, organizate de „EU4Moldova: Startup City Cahul” sunt adaptate ultimelor tendințe în educație. Acestea sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.