La Guvern a avut loc o ședință în care fiecare ministru a raportat premierului despre principalele realizări, trecând în revistă și cele mai mari provocări cu care s-au confruntat în primul an de mandat.

În cadrul ședinței, premierul Gavrilița a spus, între altele, că echipa guvernamentală s-a angajat anul trecut să construiască o Moldova a „vremurilor bune”, însă realitatea este că țara a trecut prin nul din cei mai grei ani din istoria celor peste trei decenii de independență a R. Moldova.

Gavrilița a spus că în această perioadă R. Moldova a fost lovită de efectele pandemiei de Covid-19, s-a confruntat cu creșterea abruptă a prețurilor la energie și s-a pomenit în situația să facă față consecințelor războiului din Ucraina.

„Lumea de astăzi este foarte diferită de lumea de la momentul în care am preluat guvernarea”, a spus Natalia Gavrilița.

Premierul recunoaște că mulți oameni o duc foarte greu în Moldova, iar autoritățile au pârghii limitate. Totuși, spune Natalia Gavrilița, Guvernul a făcut tot posibilul pentru a reduce impactul provocărilor asupra cetățenilor.

Gavrilița a spus că, în aceste condiții, Guvernul a făcut echipă cu Președinția și Parlamentul.

Gavrilița a spus că s-a reușit pornirea reformei în justiție și deblocarea asistenței externe și să demareze ample proiecte de infrastructură și dezvoltare regională. Ea a subliniat și faptul că s-a reușit obținerea statutului de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Natalia Gavrilița a mai spus că Guvernul nu este rupt de realitate. (…) Știm că un prezent sumbru umbrește adesea speranța pentru ziua de mâine și un viitor mai bun. Ne așteaptă o iarnă grea cu multe încercări, pentru care ne pregătim încă de pe acum”, a remarcat Natalia Gavrilița.

Guvernul Gavrilița a fost învestit la 6 august 2021. Programul Guvernului se întitulează „Moldova vremurilor bune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.