Prim-ministrul R. Moldova, Natalia Gavrilița, va audia, luni, rapoartele miniștrilor în contextul unui an de la învestirea Guvernului Gavrilița, informează Jurnalist.md.

Începând cu ora 09.00, miniștrii vor prezenta premierului Raportul de activitate „Un an de guvernare solidară cu oamenii”, a anunțat Guvernul.

Precizăm că Guvernul Gavrilița a fost învestit la 6 august 2021. În acest an, din Cabinetul Gavrilița a plecat vicepremierul Vlad Kulmiski, care a fost înlocuit, după mai multe luni, cu Oleg Serebrian. A fost revocat din funcție și ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, care a fost înlocuit, recent, cu Vladimir Bolea.

Acum un an, echipa guvernamentală a Nataliei Gavrilița a anunțat că își propune mai multe obiective, inclusiv să majoreze pensia minimă până la 2.000 de lei, salarii de 15.000 de lei, dezghețarea relațiilor pe plan extern, investiții anuale de 4.5 mlrd. de lei pentru infrastructură și apropierea de UE.

La un an de la alegerile parlamentare anticipate, recent, echipa PAS de la guvernare, anunța într-un eveniment public din fața Parlamentului că multe dintre obiectivele propuse au fost realizare, printre cele mai importante fiind obținerea calității de țară candidat pentru aderarea la UE, majorarea pensiei minime la 2.000 de lei, lansarea programului Satul European cu un buget de 2 mlrd. de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.