Cu începere de la 1 august, cetățenii R. Moldova își vor plăti facturile în baza unui tarif nou, care a fost majorat azi de ANRE până la 22,99 lei pentru un m.c. de gaz, cu TVA inclus. „Moldovagaz”, al cărei acționar majoritar este concernul rus „Gazprom”, spune că va executa hotărârea ANRE, însă decizia pune „sub semnul întrebării îndeplinirea obligațiilor contractuale financiare fața de «Gazprom»”. Compania a anunțat că devierile tarifare s-ar putea cifra la finele anului la aproape 4 mlrd. de lei. „Moldovagaz” ceruse majorarea tarifului până la 30 de lei pentru un metru cub de gaz, informează Jurnalist.md.

„Moldovagaz” a menționat într-un comentariu că va executa recenta hotărârea ANRE, însă tariful aprobat nu va acoperi cheltuielile distribuitorului de gaze.

În această situație, „Moldovagaz” a anunțat că a adresat o cerere „furnizorului extern” (Gazprom) privind amânarea plății în luna august, iar Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale – o cerere privind amânarea plății TVA la gaze. „Moldovagaz” mai propune ca întreprinderile din sectorul termoenergetic să facă plăți în avans pentru gaz.

În luna august, prețul de achiziție a gazelor pentru Moldovagaza este de aproape 1459 USD pentru 1000 m.c,, cu aproape 500 USD mai mult față de cel din luna iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.