foto: presedinte.md

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu un grup de primari cu care a discutat problemele cu care se confruntă primarii din țară. Alte subiecte au vizat aspecte legate de descentralizarea financiară și relația dintre administrația publică locală și centrală, relația primarilor cu consiliile raionale, probleme de administrare a proprietăților, implementarea strategiei naționale de management al deșeurilor.

Instituția prezidențială transmite că președinta Maia Sandu a remarcat rolul pe care-l au aleșii locali în modernizarea țării. Ea i-a îndemnat să devină promotori activi ai integrării europene în localitățile lor.

„Vă chem să ne susțineți în realizarea celui mai important proiect național – integrarea europeană. Trebuie să ne unim forțele pentru a proteja și consolida democrația, pentru a dezvolta economia și pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a spus Maia Sandu.

Recent, Maia Sandu a făcut apel către Diaspora, îndemnând cetățenii să revină în patrie în contextul adoptări unei legi care îi scutește de o serie de taxe pe bunuri la revenirea în țară. „Pune umărul la schimbarea în țara ta. Te așteptăm acasă!”, îndemna președinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.