În primele săptămâni și luni nu putem să schimbăm totul radical, pentru că procurorii din această instituție au dosare, au cazuri pe care le conduc și dacă ne oprim și facem schimbări mari-mari, e mai greu să meargă mai departe. Eu cred că nu putem introduce o revoluție de sistem deodată, spune noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, într-un interviu oferit portalului Moldova.org, citat de Jurnalist.md.

Fiind întrebată despre rezultate așteptate, Drăgălin a spus că „eu sper că vom putea arăta rezultate destul de repede și care pentru mine e o prioritate este să fim o instituție mai transparentă.”

Cât despre rezistența sistemului, noua șefă de la Anticorupție a spus că încă nu s-a „ciocnit cu asta, pentru că n-am început procesul.”

Întrebată ce așteptări are de la clasa politică, Drăgălin a declarat că „este susținere pentru Procuratura Anticorupție” și că speră ca asta să continue. Ea a spus că mizează pe suport în eventualitatea amendării legilor penale sau a codului de procedură în sensul eliminării de „obstacole” din cauza cărora „nu ne putem face lucrul.”

Despre faptul că mama sa, Elena Drăgălin, a susținut PAS în campania electorală, șefa PA, a spus că ia de una singură deciziile. „(…) Eu înțeleg de ce poate spune lumea asta, dar n-are nimic una cu alta”, a spus Veronica Drăgălin.

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție a mai spus că a rămas surprinsă de faptul că oficiul și clădirea în care muncește „e mai bună și mai frumoasă decât cele din SUA.”  „Noi, ca procurori, în oficiul din SUA nu aveam apă potabilă în clădire și trebuia să plătim pentru un cooler cu apă sau să-ți aduci sticla de acasă cu apă. Aici avem apă și avem un aparat de cafea bun și apreciez aceste lucruri. (…) Am fost plăcut surprinsă că oficiul și condițiile sunt destul de bune. Eu cred că o să mă simt bine aici, am un oficiu foarte frumos, tehnica toată a fost conectată din prima zi fără probleme”, a spus Drăgălin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.