marți, iulie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Libertatea este casa mea!”, program de asistență psihologică pentru deținuții din Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Libertatea este casa mea!”, program de asistență psihologică pentru deținuții din Moldova

Persoanele, care urmează să fie eliberate din locurile de detenție, vor beneficia de asistență psihologică și socială la etapa de pregătire pentru eliberare, dar și în perioada de după eliberare.

Activitățile vor fi organizate în cadrul proiectului „Libertatea este casa mea! Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate”, care a fost lansat vineri la Chișinău.

Astfel, în următorii trei ani, în cadrul proiectului va fi dezvoltat un pachet de servicii psiho-sociale axat pe creșterea șanselor de reintegrare socială a persoanelor condamnate la închisoare, care va influența reducerea nivelului de recidivă și creșterea siguranței în comunitate. Vor fi desfășurate programe care să consolideze legătura acestora cu familia și comunitatea, iar la nivelul localităților va fi creată o rețea de instituții pentru serviciile de asistență post-eliberare.

Proiectul „Libertatea este casa mea! Reintegrarea socială a persoanelor private de libertate” este implementat de Asociația IRIS, în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor din Moldova și Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului (GRADO) din România, cu susținerea financiară Loteriei cantonului Zürich Elveția.

În R. Moldova sunt 17 penitenciare în care sunt în jur de 6500 de deținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -