La 27 iulie, membrii Fondului pentru Tineri Bălți și Sângerei au făcut o vizită de informare și documentare la Parlamentul R. Moldova. 

Vizitatorii s-au familiarizat cu istoria și activitatea Legislativului, au mers în Sala Europa și în sala de ședințe plenare.

Tinerii au avut posibilitatea să ia locul deputaților în fotoliile și să adreseze întrebări deputatului Gheorghe Ichim, care a fost pe post de ghid. Parlamentarul le-a explicat tinerilor care este rolul unui parlamentar și ce presupune activitatea legislativă.

„Drumul unei inițiative parlamentară este lung și anevoios, dar este important să fie consultată la toate etapele și de toți actorii vizați”, a subliniat Gheorghe Ichim.

Tinerii spun că vizita a fost utilă și interesantă:

  • Alina Gârlovan, satul Copăceni, raionul Sângerei: „A fost o vizită utilă pentru că prin această modalitate am parcurs în timp și am văzut o mică parte a trecutului, dar și a viitorului nostru.”
  • Alina Taneva, membră a Fondului pentru Tineri: „Am fost impresionată de cele relatate de ghidul nostru despre istoria Parlamentului și a unor prim-miniștri. A fost neașteptat să-l întâlnesc pe fostul președinte, Vladimir Voronin, care ne-a salutat și ne-a urat o zi bună. Desigur, după asta, cred că toată lumea a înțeles cât de responsabilă este funcția de deputat.”
  • Dorin Hadârcă, specialist Centrul de Tineret Sângerei: „M-a impresionat vizita, deoarece este o oportunitate bună pentru tineri ca să cunoască despre procesul decizional care ne vizează pe fiecare dintre noi.”
  • Crina Bostan, membra Fondului pentru Tineri, elevă, clasa X la Liceul „Olimpicii”, Sângerei: „Am vizitat și muzeul din Parlament, în care sunt păstrate multe cărți din domeniul politicii, încă din perioada postbelică, unde am făcut cunoștință cu multe alte obiecte prețioase care se păstrează în acest muzeu. Mă bucur că am avut ocazia de a face o asemenea vizită.”

Proiectul „Fondul pentru Tineri Bălți și Sîngerei” este realizat de Asociația „Caroma Nord”, susținut de Fundația Est-Europeană, din resursele financiare acordate de Guvernul Suediei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.