Un lot de echipamente, care vor simplifica și ajuta la procesul de înregistrare a documentelor și de primire a refugiaților din Ucraina, a fost transmis Poliției de Frontieră, la Tudora și Palanca, de șefa adjunctă al Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby, ambasadorul Japoniei, Katayama Yoshihiro, și reprezentantul OIM, Margot Baars.

Ambasada SUA precizează că pentru procurarea echipamentului a oferit un grant în valoare de 810.000 USD, lotul fiind achiziționat de OIM. Este vorba despre dispozitive de autentificare a documentelor, computerelor și a vehiculelor de teren, care vor fi folosite de Poliția de frontieră pentru a gestiona și securiza granița de stat.

La rândul ei, Poliția de Frontieră notează într-un comunicat că a primit „cititoare mobile de documente, calculatoare, datiere și mijloace de transport, pentru extinderea capacităților de răspuns la situații de urgență”. Acestea vor crește, potrivit Poliției de Frontierei, potențialul de securizare a frontierelor.

Lotul de echipamente a fost achiziționat din fondurile Biroului Populației, Refugiaților și Migrației (PRM) al Departamentului de Stat al SUA, Ambasadei Japoniei în Moldova și al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul a trei proiecte comune implementate de OIM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.