Partidul Comuniștilor din R. Moldova, formațiune de guvernământ între 2001 și 2009, a difuzat o declarație în care afirmă că PAS, actualul partid de guvernământ, a pornit represiunile politice împotriva opoziției. Între altele, declarația lansează și acuzații la adresa Companiei publice „Teleradio-Moldova” (TRM).

RCRM susține că participarea partidelor de opoziție la emisiunile de la postul public de televiziune „Moldova 1” este interzisă, iar activitatea opoziției este reflectată unilateral de mass media afiliate puterii.

În replică, directorul general al TRM, Vlad Țurcanu a scris pe pagina sa de Facebook că „partidul său (al lui Vladimir Voronin) vorbește despre ignorarea opoziției (запрет на участие оппозиции в передачах на государственном канале «Молдова 1»), chiar dacă orice monitorizare va arăta echilibrul nostru politic.”

Vlad Țurcanu a amintit că pe timpul guvernării comuniste „oamenii instalați de el în fruntea radiodifuzorului public au făcut prăpăd la Teleradio-Moldova, scoțând programe incomode regimului din grila de emisie și persecutând jurnaliștii onești.”

Monitor Media 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.