ODIMM a murit, trăiască ODA! S-a lansat o nouă organizație de susținere a antreprenoriatului din Moldova

0
foto: gov.md

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), creată în urma reorganizării Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), a fost lansată astăzi la Chișinău.

ODA va asigura un spectru mai larg de programe pentru antreprenori și o asistență mai calitativă la pregătirea proiectelor, inclusiv prin cooptarea incubatoarelor regionale. ODA va susține dezvoltarea antreprenoriatului, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii; va coordona asistența financiară și tehnică pentru întreprinderi; va emite garanții financiare și de stat.

La evenimentul de lansare a ODA au participat mai mulți oficiali.

Premierul Natalia Gavrilița: „Ne dorim ca ODA să devină o punte între stat și antreprenori și să fie cu adevărat proactivă în identificarea potențialului antreprenorial al cetățenilor noștri de orice vârstă, din orice regiune a țării, din orice domeniu de activitate.”

Premierul a mai spus că ODA trebuie să eficientizeze conexiunea dintre potențialul de suport pe care Moldova îl poate primi de la partenerii externi și potențialul uman al țării. Bugetul a fost majorat de Guvern de la 140 la 340 milioane de lei.

Ambasadorul UE în R. Moldova, Jānis Mažeiks: „Odată cu noul statut al R. Moldova de țară candidată la UE, UE va continua să sprijine programele de suport pentru IMM-uri și noua ODA pentru a contribui la o economie mai puternică a țării și la bunăstarea cetățenilor săi.”

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu: „Este o restructurare în profunzime a organizației, nu doar un rebranding. Ne-am propus să ajutăm mai mult antreprenorii pentru a depăși perioada de criză prin care trece nu doar țara noastră, dar întreaga omenire.”

Dumitru Pântea, directorul interimar ODA: „Vom oferi un spectru mai larg de programe și o asistență mai calitativă la pregătirea proiectelor investiționale pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, de la lansare până la internaționalizarea acestora.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.