492 de proiecte de dezvoltare, în valoare totală de peste două miliarde de lei, vor fi implementate în cadrul Programului național „Satul european”. Acestea au fost selectate dintr-un total de 728 de dosare de participare. Lista proiectelor câștigătoare a fost aprobată azi de Guvern.

Proiectele vor fi finanțate din sursele Fondului național privind dezvoltarea regională și locală în perioada 2022-2023.

Cele mai multe proiecte, 152 la număr, țin de construcția, extinderea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, de epurare a apei și de canalizare. 120 de proiecte vizează construcția, renovarea și reabilitarea clădirilor publice, inclusiv prin măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice. 52 de proiecte au ca obiectiv restaurarea sau conservarea monumentelor istorice, iar 43 se referă la instalarea iluminatului public. În cadrul a 71 de proiecte vor fi construite sau reconstruite edificii sportive, centre de îngrijire pentru copii, pentru persoane în etate și persoane cu nevoi speciale.

Lansarea proiectelor a fost salutată de președinta Maia Sandu. Ea spune că acestea vor soluționa problemele stringente ale comunităților, iar „R. Moldova poate avansa doar atunci când și oamenii din satele noastre vor simți că viața li se schimbă în bine.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.