Mormântul unui militar de rang înalt din Hoarda de Aur a fost descoperit în Transnistria. Avea o sabie cât aproape propria-i înălțime

0
Foto: Serghei Simonenko

Arheologii transnistreni au descoperit la Hlinaia, raionul Slobozia,  mormântul unui militar de rang înalt din perioada Hoardei de Aur, apr. în anul 1240. Faptul că acesta a fost un militar de rang înalt este demonstrat de obiectele puse în mormânt, dar și calul înhumat în preajmă.

Mai multe arme din acea perioadă au fost găsite lângă militar, printre care și o sabie, care măsura 1,30 metri, în timp ce statura celui înhumat, un bărbat de rasă mongoloidă, era de 1,60.

Arheologii locali, citați de presa locală, spun că vor avea nevoie de jumătate de an pentru a restaura unele obiecte descoperite. S-au păstrat vârfuri metalice de săgeți de diferite forme, fragmente ale unei tolbe din scoarță de mesteacăn și un pumnal.

Se presupune că militarul s-a numărat printre participanții bătăliei de la Kukanlyk, care a avut loc între Nistru și Bugul de Sud. Arheologii cred că acesta ar fi fost rănit și a murit în timpul retragerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.