Procesele democratice din R. Moldova și realizarea reformelor necesare pentru apropierea ei ireversibilă de Uniunea Europeană vor fi susținute în continuare de SUA. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul de stat american, Antony Blinken, la întrevederea cu prim-ministra Natalia Gavrilița. 

Antony Blinken a spus că transformările inițiate de Guvernul de la Chișinău sunt privite cu mult optimism de SUA, care vor oferi suport pentru reformele prioritare.

„Vedem un guvern cu o agendă puternică de consolidare a democrației, combatere a corupției și asigurare a securității energetice – toate domenii pe care SUA le susțin plenar”, a spus Antony Blinken.

Oficialul american a remarcat suportul pe care l-au demonstrat oamenii și familiile din Moldova pentru refugiații din Ucraina și s-a expus asupra necesității de a susține autoritățile de la Chișinău în gestionarea crizei umanitare și alimentare.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre provocările de natură economică, socială și de securitate cărora le face față Moldova și a enumerat prioritățile actuale majore, în special susținerea persoanelor cu venituri mici și asigurarea securității energetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.