Ministerul francez al Afacerilor Externe și PNUD Moldova au semnat astăzi un acord de finanțare în valoare de 100.000 euro. Fondurile vor fi folosite pentru îmbunătățirea serviciilor publice locale, cum ar fi aprovizionarea cu apă, canalizarea și gestionarea deșeurilor, în mai multe localități partenere care găzduiesc refugiați din Ucraina.

Din fondurile oferite se va acorda sprijin pentru aplicarea soluțiilor energetice la scară mică, cum ar fi panouri solare pentru instituții publice sau stații de încărcare a energiei electrice etc.

Instituțiile partenere franceze vor oferi consiliere și oportunități de învățare autorităților publice locale din Moldova, operatorilor de servicii și Congresului Autorităților Locale din Moldova, în domeniul cooperării intercomunitare, utilizării energiei verzi pentru furnizarea de servicii publice, managementului crizelor etc.

Acordul a fost semnat de ambasadorul Jean-Paul Guihaumé, delegat pentru acţiunea externă a guvernelor locale în cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe, și Dima Al-Khatib, Reprezentanta rezidentă a PNUD în Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.