A fost lansat proiectul „Agri-Hub Căușeni: infrastructură comunitară de răcire și procesare a fructelor și legumelor” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Primăria orașului Căușeni.

Valoarea grantului se cifrează la 660.000 euro. Acesta va constitui un sprijin pentru creșterea economică a raionului și crearea locurilor de muncă la nivel local.

Proiectul prevede construcția sediului unui Agri-Hub, care va utiliza tehnologii moderne de eficiență energetică. Acesta va fi gestionat de către Primăria orașului Căușeni printr-un parteneriat public-privat.

Agri-Hub-ul va fi dotat cu instalații de curățare a fructelor și legumelor, echipament de răcire și de prelucrare a fructelor și legumelor. Aici va funcționa și o linie de ambalare și localizare a cutiilor cu produse.

Proiectul vine în susținerea producătorilor și agricultorilor locali prin acces la tehnologii și infrastructură modernă de păstrare, răcire, procesare și ambalare a produselor.

Proiectul este parte din Facilitatea „Primarii pentru Creștere Economică” (2021–2024), , lansată și finanțată de Uniunea Europeană pentru a susține primarii și orașele din țările Parteneriatului Estic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.