sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Trecem pe alb”, o campanie pentru combaterea muncii nedeclarate

Acasă Regiuni Chișinău mun. „Trecem pe alb”, o campanie pentru combaterea muncii nedeclarate

„Trecem pe alb” este genericul unei noi campanii lansate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care cheamă instituțiile statului să coopereze pentru a combate împreună munca nedeclarată.

Totodată, campania își propune să informează publicul despre beneficiile muncii la alb și măsurile desfășurate de autoritățile în acest scop.

„Putem să asigurăm salarii și pensii mai bune, drumuri, grădinițe și spitale cu servicii de calitate doar prin încredere și decizie informată. E timpul să lucrăm astăzi, așa cum am vrea să trăim mâine – Trecem pe alb!”, a spus ministrul Muncii, Marcel Spatari.

Potrivit ministrului, dacă toți angajatorii ar declara și ar achita taxele sociale, pensia minimă ar fi de 3.500 lei. În acest an, statul compensează peste 5 mlrd. de lei pentru pensii și alte asigurări sociale, acoperind din bugetul de stat deficitul fondului social. Reducând acest deficit, potrivit ministrului, ar putea fi renovate anual peste 100 de grădinițe și școli, ar fi ajutate familii, tineri și –sar investi mai mult în infrastructură.

Amploarea fenomenului muncii nedeclarate este estimată la nivelul de 9-10% în ultimii ani. Au fost perioade când, anual, prejudiciile aduse bugetului public național fenomenul „salariilor în plic” se ridicau la aproape 5 mlrd. de lei în R. Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -