În declarația sa de presă de la Chișinău, făcută într-o conferință comună de presă cu ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a spus instituția pe care reprezintă „este pregătit să ajute autoritățile naționale din R. Moldova pe calea aderării la UE, în limitele competențelor” și mandatului său. 

Un prim pas concret este semnarea la 13 iulie a unui acord de cooperare cu Procuratura Generală a R. Moldova, a spus Kovesi.

Șefa Parchetului European a spus că Moldova urmează că primească finanțări considerabile de la Bugetul UE în anii următori.

„Este responsabilitatea noastră comună să urmărim posibilii fraudatori cu cea mai mare determinare și eficiență, în limitele noastre de competență”, a spus Kovesi.

Procurorul-șef european a mai spus că a discutat cu conducerea țării „dacă modelul Parchetului European poate fi o sursă de inspirație pentru posibile reforme sau măsuri organizatorice mai ample.”

Alte declarații ale Laurei Codruța Kovesi:

  • Nu am venit aici să dau lecții.
  • Am venit să împărtășesc din experiența mea de procuror, în calitate de reprezentant al unui organism al UE și în calitate de cetățean al UE din Romania.
  • Deveniți membru al UE nu pentru ca este atractiv dar pentru ca înseamnă ceva pentru voi. Nu pentru că doriți să fiți alături de europeni, ci pentru că vă simțiți voi înșivă europeni.
  • Tot ce veți face pentru a deveni membru al UE faceți pentru voi și nu pentru a răspunde așteptărilor altcuiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.