foto: stiri.md

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) a anunțat despre începerea lucrărilor de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități din raionul Florești, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți.

O ședință tehnică pentru coordonarea lucrărilor planificate a avut loc azi în orașul Florești.

2.200 de locuitori din cele șase localități urmează să aibă acces la noul sistem de alimentare cu apă și sanitație. 20 de instituții publice și 50 de agenți economici vor avea acces la noul sistem.

În decurs de 11 luni, un agent economic, care a câștigat concursul, s-a angajat să construiască aducția și rețelele de apeduct pentru aprovizionarea cu apă potabilă în localitățile Iliciovca (satul Iliciovca); comuna Sevirova (satele Sevirova și Ivanovca); comuna Trifănești (satele Trifănești și Alexandrovca) și să extindă rețelele de apeduct în comuna Izvoare.

Urmează să fie montate peste 65 km de rețele de apeduct, dintre care 16,8 km – rețele magistrale, o stație de pompare a apei potabile și un castel de apă. Valoarea proiectului este de circa 36 milioane de lei și au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Contribuția autorităților locale este de 10% din valoarea contractului de antrepriză.

Din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație, inclusiv un proiect ce vizează elaborarea unui studiu de prefezabilitate pentru 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.