Pentru accederea la studii la Institutul Național al Justiției, candidații vor trebui să-și depună declarația de avere și interese

0
foto: zdg.md

Candidații la concursul de admitere la Institutul Național al Justiției (INJ) vor fi obligați să depună declarația de avere și interese personale, în aceleași condiții ca funcționarii publici, judecătorii sau procurorii, potrivit unui proiect de lege.

Potrivit autorilor inițiativei, declarațiile de avere, depuse la accederea la INJ, vor servi drept punct de pornire pentru evaluarea averii viitorilor judecători și procurori, ceea ce va permite identificarea potențialelor acte de corupție.

Proiectul urmărește îmbunătățirea mai multor aspecte administrative privind  componența, selectarea și activitatea organelor de conducere ale INJ. Astfel, va fi asigurată reprezentativitatea proporțională a organelor de administrare a sistemului justiției. Se propune instituirea unui număr egal între membrii Consiliului INJ, desemnați de către CSM și CSP; va fi oferită competența Președintelui R. Moldova de a desemna un membru în cadrul Consiliului INJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.