Cunoscuta jurnalistă Valentina Ursu și-a anunțat decizia de a pleca de la Radio Europa Liberă, biroul din Chișinău, după o activitate de 18 ani la această instituție. Zilele trecute și jurnalista Lilia Barbăroșie a sugerat că pleacă de la Europa Liberă, scrie Monitor Media

„Radioul a fost și va fi meseria mea de suflet. Personalitatea și libertatea nu e în drept să o ia nimeni”, a scris Valentina Ursu pe pagina sa de Facebook.

Acum trei zile, jurnalista Lilia Barbăroșie a scris că realizase „ultimul interviu” pentru Radio Europa Liberă.

Primele plecări de la Europa Liberă au început în luna aprilie. Atunci plecase Ivan Sveatcenko. Ulterior, au plecat și alți membri ai echipei redacționale.

La mijlocul lunii mai, Europa Liberă a anunțat mai multe concursuri de angajare în funcții manageriale, editoriale și tehnice.

Instituția de presă, finanțată de Congresul SUA, și-a făcut publică intenția de a-și revizui formatul și abordările editoriale.

Directorul interimar al Serviciului Moldova al postului Europa Liberă/Libertatea, Alexandru Eftode, anunțase, tot în luna mai, despre reformarea și reorganizarea biroului de la Chișinău. Acesta a explicat că filosofia reformei este punerea unui accent mare pe produsele digitale, numărul membrilor redacției urmând să fie crescut de la 20 la 36.

Radio „Europa Liberă” activează în R. Moldova din 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.