Cunoscutul jurnalist, Anatolie Golea, a anunțat despre decizia sa de a închide proiectului său „Pyatnița s Anatoliem Golea” („Vineri cu Anatol Golea”) de la postul „RTR Moldova”. Golea și-a motivat decizia prin faptul că opiniile sale nu corespund cu politica redacțională a instituției. Totodată, postul TV8 a anunțat că, din toamnă, va găzdui o „emisiune politică” moderată de Golea.

Potrivit lui Anatol Golea, în contextul războiului din Ucraina, opinia sa, în multe privințe, nu coincide cu politica redacțională a RTR Moldova.

„Deoarece nu vreau nici chiar indirect să influențez imaginea și politica editorială a postului TV, am decis să închid emisiunea”, a anunțat Golea pe pagina sa de Facebook, precizând că decizia este una personală, dar luată de comun acord cu administrația RTR Moldova.

Solicitat de Monitor Media, șeful companiei care administrează RTR Moldova, Evgehni Sergheev, a spus că nu comentează nici decizia jurnalistului și nici afirmațiile acestuia referitoare la politica editorială a postului.

„Nu comentăm. E o decizie persoană a lui Anatol Golea”, a spus Sergheev, spunând că, deocamdată, în locul emisiunii „Pyatnița s Anatoliem Golea” nu va apărea alt proiect.

Anatol Golea a moderat emisiunea de la RTR Moldova, filiala postului rus RTR, timp de nouă ani.

Totodată, postul TV8 a anunțat că va găzdui, începând cu toamna din acest an, o „emisiune politică”, care va fi difuzată o dată pe săptămână.

Anatol Golea este fondator al agenției Infotag și un comentator politic. A fost purtător de cuvânt al președintelui Petru Lucinschi. În 2009, a fost decorat cu „Ordinul Republicii” de către președintele interimar Mihai Ghimpu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.