luni, aprilie 15, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ministrul de Externe, Nicu Popescu: cea mai mare reușită din istoria diplomației moldovene

Acasă Articole Altele Ministrul de Externe, Nicu Popescu: cea mai mare reușită din istoria diplomației...

Ministru Afacerilor Externe ș Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu, consideră că săptămâna trecută a fost una dintre cele mai reușite din istoria diplomației R. Moldova.

Șeful diplomației de la Chișinău se referă la vizita președintelui francez, Emmanuel Macron, prima a unui lider de la Paris în ultimii 24 de ani, dar și semnarea convenției privind dubla impunere, un document mult așteptat, potrivit lui Popescu, de către oamenii de afaceri din cele două țări.

Nicu Popescu are în vedere și avizul Comisiei Europene care a recomandat Consiliului UE acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova.

„Este o decizie cu adevărat istorică și un pas înainte care ne va ancora la cel mai longeviv proiect al păcii, prosperității și democrației de pe continentul european – Uniunea Europeană”, a scris Popescu pe canalul său de Telegram.

Un alt eveniment de importanță majoră, potrivit vicepremierului pentru afaceri externe, a fost ședința comună a Parlamentelor Moldovei și României, convocată în premieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -