joi, iunie 13, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Decizie provizorie a primarului Ceban în cazul „Radio Chișinău”

Acasă Articole Altele Decizie provizorie a primarului Ceban în cazul „Radio Chișinău”

Primăria Chișinău a publicat pe site-ul său oficial dispoziția edilului, Ion Ceban, potrivit căreia Radio Chișinău, parte a Radio România, va putea folosi în continuare toponimicul „Chișinău” în denumirea, până la aprobarea unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Potrivit lui Ion Ceban, proiectul de decizie privind utilizarea toponimicului „Chișinău” în denumirea „Radio Chișinău” este inclus pe ordinea de zi a ședinței CMC din 9 iunie, scrie Monitor Media.

Ceban și-a exprimat speranța că, de această dată, CMC va vota proiectul, iar situația postului de radio va reveni „pe făgaș normal.”

Dispoziția edilului vine după ce săptămâna trecută în spațiul public a fost discutată intens situația Radio Chișinău. Asta pentru că la finele lunii aprilie CMC a adoptat decizia de a nu mai permite utilizarea toponimului „Chișinău”, pe care instituția media îl folosește de mai bine de zece ani. Proiectul deciziei votat fusese propus CMC de Primăria Chișinău.

Mai multe instituții și organizații au reacționat pe marginea deciziei. Ministerul de Externe de la București a calificat-o drept una „nejustificată și nefundamentată” și „motivată pur politic”.

Anterior, Radio Chișinău și-a declarat „dezamăgirea profundă” față de decizia CMC și a dat asigurări ascultătorilor săi că va întreprinde toate măsurile legale pentru salvgardarea brandului și postului de radio.

Radio Chișinău a fost lansat în data de 1 decembrie 2011. Istoria postului de radio datează însă cu 1939, având denumirea de „Radio Basarabia”. A fost închis în 1940, după ocuparea Basarabiei de către sovietici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -