marți, iunie 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Mandatul EUBAM a fost consolidat prin acordarea de competențe executive

Acasă Regiuni Chișinău mun. Mandatul EUBAM a fost consolidat prin acordarea de competențe executive

Mandatul Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM) a fost consolidat prin acordarea de competențe executive acestei Misiuni la solicitarea R. Moldova și a Ucrainei.

Un comunicat al Comisiei Europene menționează că acest fapt va permite experților EUBAM să participe direct la controlul frontierelor și va complementa echipele de gestionare a frontierelor ale Agenției FRONTEX. Astfel, Comisia Europeană pune un sprijin suplimentar la dispoziția polițiștilor de frontieră din R. Moldova.

Misiunea, în cadrul noul său mandat consolidat, va complementa echipele de gestionare a frontierelor ale FRONTEX, iar EUBAM și FRONTEX vor coopera îndeaproape pentru îndeplinirea sarcinilor lor.

Pentru a contribui la soluționarea afluxurilor de refugiați, sprijinul extins în valoare de 15 milioane de euro pentru EUBAM va permite recrutarea de personal suplimentar și va oferi echipamente, precum și instruirea polițiștilor de frontieră proaspăt angajați din R. Moldova. În plus, UE a lansat o nouă acțiune în valoare de 15 milioane de euro pentru a sprijini procedurile din prima linie de control și tranzitul eficient și demn al cetățenilor afectați din Parteneriatul Estic.

Fonduri suplimentare ar putea fi prevăzute pentru a spori sprijinul direct la gestionarea frontierelor în punctele cheie de trecere a frontierei de la frontiera moldo-ucraineană.

EUBAM a fost lansată în 2005. UE a finanțat EUBAM cu 143 de milioane de euro de la începutul activității sale în 2005. Din luna mai, EUBAM are aproximativ 20 de experți operaționali, iar procedurile de recrutare sunt în curs de desfășurare pentru a ajunge la un număr de 40 de experți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -