miercuri, iulie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ce le-a spus Maia Sandu ofițerilor SIS la prezentarea noului director al instituției

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ce le-a spus Maia Sandu ofițerilor SIS la prezentarea noului director al...

Noul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteață, a fost prezentat, joi, efectivului de ofițeri de informații de către președintele Maia Sandu, după ce Parlamentul l-a votat în funcție.

Maia Sandu a solicitat efectivului instituției să continue activitatea de contracarare a riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale, în special, în condițiile situației regionale complexe.

Șefa statului a reiterat așteptările majore din partea societății față de SIS, dar și necesitatea de reformare a acestuia și consolidare a relațiilor interinstituționale, cu prezentarea de rezultate concrete în termeni proximi, se arată într-un comunicat al instituției.

Maia Sandu i-a mulțumit ex-directorului SIS, Alexandr Esaulenco pentru eforturile depuse pe parcursul activității sale și pentru contribuția efectivă la realizarea dezideratului de securitate națională.

Alexandru Musteața, directorul SIS, a declarat că printre prioritățile mandatului său se regăsesc analiza comprehensivă a activității instituției, revizuirea, de comun cu factorii de decizie, a documentelor de politici în domeniul securității naționale, combaterea fenomenului corupției, dar și fortificarea controlului democratic asupra instituției. Musteață a spus că unul dintre obiectivele sale este creșterea încrederii cetățenilor în instituție prin transparentizare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -