sâmbătă, februarie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ex-președintele R. Moldova va sta în arest preventiv acasă. Ce spune Dodon, ce spun procurorii

Acasă Articole Altele Ex-președintele R. Moldova va sta în arest preventiv acasă. Ce spune Dodon,...

O instanță de la Chișinău a emis, joi, o încheiere prin care pe ex-președintele Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu. Totodată, Petru Merineanu, cumnatul ex-președintelui va sta în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.  Procurorii au declarat că vor contesta mâine încheierea instanței, informează Jurnalist.md.

Igor Dodon a declarat presei că dosarul său este unul politic, care urmărește persecutarea și lichidarea opoziției.

Dodon a mai spus că de cazul său se ocupă 53 de procurori. Ex-președintele a respins tot ce i se incriminează, spunând că acțiunile puterii împotriva sa au scopul de a distrage atenția de la problemele reale ale societății, cum ar fi creșterea prețurilor la gaze și carburanți. Dodon a mai spus că nu a planificat și nu are de gând să fugă din țară.

Totodată, unul dintre procurorii de caz, Petru Iarmaliuc, spune că încheierea instanței va fi contestată vineri în instanță. În instanță a fost prezentat un probatoriu de peste o sută de file. Iarmaliuc a sugerat că plasarea lui Dodon în arest la domiciliu va prejudicia ancheta, deoarece va avea posibilitatea să comunice cu alte persoane. Procurorul a explicat că dosarul este foarte voluminos, prin asta explicându-se și numărul mare de anchetatori antrenanți. Cu privire la acuzațiile de trădare de patrie, Iarmaliuc a spus că prin acțiunile sale Igor Dodon a atentat „la anumite aspecte vitale ale R. Moldova”. Procurorul a mai spus că cea mai aspră pedeapsă dintre cele patru capete de acuzare incriminate este privarea de libertate pe un termen de 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -