miercuri, iulie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cetățenii transnistreni, care se vor adresa în instanțele străine, inclusiv în cele de la Chișinău, vor fi pedepsiți penal

Acasă Articole Dreptul la un proces echitabil Cetățenii transnistreni, care se vor adresa în instanțele străine, inclusiv în cele...

Pretinsul parlament al regiunii transnistrene a aprobat modificări la codul penal local, care prevede pedepsirea penală a cetățenilor care se vor adresa instanțelor străine, inclusiv cele ale R. Moldova) sau internaționale, cu privire la abuzurile comise de reprezentanții structurilor de facto din stânga Nistrului. Aceștia vor risca până la zece ani privațiune de libertate.

Asociația Promo-LEX, care monitorizează de mai mulți ani situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, a solicitat repetat Guvernului de la Chișinău și partenerilor de dezvoltare continuarea efortului de monitorizare a situației drepturilor omului și încurajarea victimelor violărilor drepturilor omului din regiune să comunice faptele ilegale.

„Solicităm aplicarea măsurilor de presiune care sunt le îndemână în vederea determinării la renunțarea acestor măsuri radicale”, se arată într-un comunicat al asociației.

Încă la începutul anului curent, Promo-LEX a solicitat Guvernului de la Chișinău, Misiunii OSCE și partenerilor de dezvoltare să întreprindă acțiuni prompte în vederea neadmiterii promovării acestui „proiect de lege”. Potrivit Promo-LEX, pretinsa lege restrânge dreptul persoanelor aflate în regiunea transnistreană să depună plângeri și demersuri cu privire la violarea drepturilor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -