duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul inițiază negocieri în vederea asistenței financiare din partea UE în valoare de 150 mil. de euro

Acasă Regiuni Chișinău mun. Parlamentul inițiază negocieri în vederea asistenței financiare din partea UE în valoare...

R. Moldova va beneficia de asistență macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană. Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de astăzi, inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui memorandum în acest sens, potrivit Legislativului.

Memorandumul de Înțelegere dintre Moldova și UE prevede acordarea unei asistențe financiare în valoare de 150 mil. euro. O parte din această sumă va fi oferită sub formă de grant, iar alta – sub formă de împrumut.

Asistența macrofinanciară va facilita redresarea economică a R. Moldova prin promovarea unui set de politici. Reformele-cheie vizează domenii precum sectorul energetic, lupta împotriva corupției, statul de drept și climatul de afaceri. Banii vor fi alocați și pentru a acoperi necesitățile bugetare ale țării noastre.

Asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate, începând cu prima zi de la intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere.

La 6 aprilie, Parlamentul European și Consiliul UE au adoptat o decizie care prevede acordarea de asistență macrofinanciară suplimentară R. Moldova, în contextul consecințelor provocate de invazia ruse în Ucraina, precum și gestionarea crizei gazelor și redresarea economică de după pandemia de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -