luni, august 15, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ambasadorii UE, Rusiei și Turciei, în discuții la sediul PSRM

Acasă Articole Altele Ambasadorii UE, Rusiei și Turciei, în discuții la sediul PSRM

Fruntași ai PSRM au discutat, la sediul partidului, cu șefii misiunilor diplomatice ai Uniunii Europene, ai Rusiei și Turciei. Printre subiectele abordate s-a numărat și percheziționarea și reținerea ex-președintelui Igor Dodon.

În discuțiile de ieri cu ambasadorul european, Janis Mažeiks, fruntașii socialiști au declarat că acțiunile actualei puteri pot fi calificate drept intimidare și răfuială cu opoziția parlamentară, și tentative de a induce frică în cetățenii R. Moldova pe fundalul problemelor acute de ordin socio-economic. Potrivit socialiștilor, asistăm la un scenariu de destabilizare și dezbinare a societății.

La întâlnirea de azi cu ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, deputata Zinaida Greaceanâi s-a arătat convinsă că dosarele penale deschise împotriva lui Igor Dodon sunt făcute la comandă, poartă un caracter politic și sunt de natură să suprime opoziția. Cu acordul tacit al conducerii R. Moldova se încearcă, potrivit fruntașilor PSRM, subminarea neutralității constituționale a R. Moldova.

Iar în discuțiile cu ambasador turc, Gürol Sökmensüer, reprezentanții PSRM s-au arătat convinși de faptul că autoritățile au organizează represiuni politice „împotriva celui mai popular politician de opoziție”, acesta fiind un prim pas spre lichidarea opoziției.

În contextul reținerii lui Igor Dodon, PSRM a făcut ieri un apel la adresa mai multor misiuni diplomatice de la Chișinău, invocând că acțiunile guvernării vin să paralizeze opoziția.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -