luni, august 15, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul ar putea ridica joi imunitatea a doi deputați

Acasă Articole Altele Parlamentul ar putea ridica joi imunitatea a doi deputați

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat, în ședința sa de marți, rapoartele pentru cererile depuse de Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților din fracțiunea Partidului „Șor”, Marina Tauber și Ilan Șor.

La 19 mai, procurorul general interimar a depus în adresa Parlamentului patru demersuri ce se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Ilan Șor.

Legislativul ar urma să se convoace în ședință plenară joi, 26 mai.

Fracțiunea Partidului „Șor” a anunțat ieri că va vota pentru ridicarea imunității lui Ilan Șor și Marinei Tauber și pledează pentru eliminarea definitive a imunității deputaților.

Regulamentul Parlamentului prevede că, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -