miercuri, mai 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maia Sandu, plecată pentru câteva zile în SUA, împlinește azi 50 de ani. Acum doi ani și-a făcut cadou un salt cu parașuta

Acasă Regiuni Chișinău mun. Maia Sandu, plecată pentru câteva zile în SUA, împlinește azi 50 de...

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, împlinește azi, 24 mai, vârsta de 24 de ani. În aceste zile, omagiata se află în SUA, unde mâine, la Harvard Kennedy School – instituția pe care a absolvit-o în 2010, va susține un discurs de absolvire.

Maia Sandu este economistă și a absolvit ASEM. A activat în calitate de consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, la Washington.

Între 2012-2015, Maia Sandu a fost ministru al Educației. În iunie-noiembrie 2019 a fost premier. În 2016, a candidat la funcția de președinte al R. Moldova, dar a fost devansată în turul doi de Igor Dodon. Peste patru ani, în noiembrie 2020, l-a devansat pe Igor Dodon. Tot în acel an a renunțat la funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune pe care a fondat-o și a condus-o din 2016.

Maia Sandu are mai multe pasiuni – escaladarea munților și lecturile. Acum doi ani, când a împlinit 48 de ani, a sărit, asistată de un instructor, cu parașuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -