joi, mai 2, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul a susținut proiectul cu privire la excluderea imunității deputaților în cazurile de corupție sau spălare de bani 

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernul a susținut proiectul cu privire la excluderea imunității deputaților în cazurile...

Imunitatea deputaților va fi exclusă în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor.

În cazul acestor acuzații aduse deputatului, nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru transmiterea cauzei în judecată, reținerea, arestarea sau percheziționarea persoanei. Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv inițiativa legislativă privind modificarea art. 70 din Constituția R. Moldova.

„Proiectul a fost avizat pozitiv și de Curtea Constituțională. Propun ca și Guvernul să susțină acest proiect de lege. Sperăm că în Parlament se vor găsi voturile necesare pentru a exclude acest „scut” pentru tragerea la răspundere, care este imunitatea parlamentarului pentru infracțiunile de corupție”, a spus ministrul Justiției Sergiu Litvinenco în ședința Guvernului.

Proiectul urmează să fie aprobat în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -